Beeldschermen

Welke monitor past bij mij?

Monitoren komen in alle soorten en maten met diverse specificaties, we begrijpen dat dit veel opties oplevert. Kies je voor 24 inch, 27 inch of toch die overzichtelijke 29 inch? Ga je voor een Full HD scherm of toch voor de 4K versie? Dit zijn onze tips om op te letten bij het kiezen van de beste monitor voor jou.

Beeldschermtype
De 2 meest voorkomende technieken zijn TN en IPS. TN-schermen kenmerken zich door hun snelle reactietijd. Hierdoor worden snelle beelden vloeiend weergegeven. Een IPS-monitor heeft een minder snelle reactietijd, maar beschikt over een grotere inkijkhoek en uitstekende kleurweergave.

Aansluitingen
Het is van belang dat de monitor kan worden aangesloten op je computer. De meest voorkomende aansluitingen zijn VGA, DVI, HDMI en DisplayPort. Beschikt je computer over een HDMI-poort? Dan raden wij aan een monitor uit te zoeken die ook over HDMI beschikt.

Resolutie
De resolutie van een beeldscherm wordt gemeten via het aantal gebruikte pixels. Hoe meer pixels, des te hoger de maximale resolutie. En normaal gesproken geldt, hoe hoger deze resolutie, hoe scherper het beeld.

Curved monitoren (Gebogen beeldschermen)

http://www.monitorstore.be/actie/curved-monitoren.html

 

 

Het display van een tablet: alles dat je moet weten