Online cursus informatica en ICT

Deze online cursus informatica is ideaal voor tijdens de lessen informatica of ICT op school. Aan de hand van duidelijke theorie, aangename oefeningen, visuele presentaties en verduidelijkende video’s beheersen de leerlingen binnen de kortste tijd elk informatica-onderwerp!

De oefeningen en theorie zijn zo ontworpen dat leerlingen zelfstandig kunnen werken en de leraar kan optreden als begeleider. De cursus is een volwaardige vervanging voor de typische handboeken informatica die tijdens de lessen op school gebruikt worden.

Proficiat met het schitterende materiaal dat er op deze website te vinden is!

Samenwerking met uitgeverij VAN IN

Vanaf schooljaar 2020-2021 werken Informaticalessen en uitgeverij VAN IN samen om leerkrachten te ondersteunen in het bereiken van de ICT-eindtermen in de ICT-les of in een ander vak. Deze samenwerking is een nieuwe stap in de verdere professionalisering van Informaticalessen. Meer informatie hierover volgt!

ICT eerste graad?

De cursus Informaticalessen kan perfect gebruikt worden als lesmateriaal voor ICT in de eerste graad. Bekijk hier de leerplandoelen van het leerplan ICT eerste graad en in welke onderdelen we deze behandelen.

Wat een bron aan informatie en kennis!

Uw voordelen

Deze informaticacursus of “online handboek” biedt tal van voordelen.

R

Heldere instructiefilmpjes

Geef uw leerlingen de kans om hun leerstof te herbekijken waar en wanneer ze willen. Zo kweekt u zelfstandige studenten die aan hun tempo werken. En u begeleidt en ondersteunt hen waar nodig.
R

De nieuwste topics

De IT-wereld evolueert altijd. Dankzij Informaticalessen maakt u uw leerlingen snel vertrouwd met de recentste ontwikkelingen. Blockchain of internet of things? We stomen hen klaar voor de toekomst.
R

Altijd up-to-date

Genoeg van achterhaalde leerstof? We werken uw online cursus permanent bij en passen aan waar nodig. Zo krijgen u en uw leerlingen altijd de recentste informatie.
R

Overal beschikbaar

Handboek vergeten? Geen geldig excuus als u Informaticalessen gebruikt. Via hun laptop of tablet raadplegen uw leerlingen alle leerstof online. Handig en goed voor het milieu!
R

Interactief en leerrijk

Laat uw leerlingen kennismaken met onze interactieve oefeningen. Speciaal ontwikkeld voor jongeren en meteen inzetbaar: individueel of klassikaal. Leerstof onder de knie? Schotel uw leerlingen een van de zelftoetsen voor: zo oefenen ze de leerstof grondig. Grasduin ook in de talrijke presentaties en video’s. En gebruik ze om uw lessen kracht bij te zetten.
R

Razendsnel verbeteren

Ontdek onze handige toetsendatabank met zelfcorrigerende toetsen en praktische hulpmiddelen. Zo beoordeelt u uw leerlingen vlot en efficiënt. Snel verbeteren? Dat doet u met de verbetersleutels, beschikbaar voor elke oefening of opdracht.
R

Snelle ondersteuning

Graag meer uitleg over een lesonderwerp? Of een suggestie die u wilt delen? Mail naar info@informaticalessen.be. Of stuur ons een Facebook-bericht. Wij helpen u meteen verder!
R

Een professioneel WeVideo-account

Elke Premium school krijgt een professioneel WeVideo-account.
R

Toegang met je leerlingen tot DBstudent

Als Premium School zal je steeds toegang hebben tot alle features van DBstudent.
Online cursus informatica

Leerkracht informatica?

Mis niets van onze nieuwe oefeningen, video’s en veel meer dankzij de nieuwsbrief en onze Facebook-pagina!

Recente updates

Stel je vraag!

Iets niet gevonden op onze website? Heb je hulp nodig? Wij helpen je graag verder.