Online cursus informatica

Gratis online cursus informatica

Deze online cursus informatica is ideaal voor tijdens de lessen informatica of ICT op school. Aan de hand van duidelijke theorie, aangename oefeningen, visuele presentaties en verduidelijkende videos beheersen de leerlingen binnen de kortste tijd elk informatica-onderwerp!
Uiteraard kan deze gratis computercursus ook op zelfstandige basis gebruikt worden.

Deze cursus informatica in de klas

Deze online cursus wordt onderhouden door een team van gedreven informatica-leerkrachten. Zij gebruiken deze informaticacursus al meerdere schooljaren waardoor de inhoud volledig is afgestemd op klasgebruik.
Informaticalessen is een volwaardige vervanging voor de typische handboeken informatica die tijdens de lessen op school gebruikt worden.

Voordelen

Deze informaticacursus of online “handboek” biedt tal van voordelen:

R

Voor iedereen toegankelijk!

Deze website is voor iedereen gratis toegankelijk. Gebruikt u echter deze cursus als lesgever tijdens uw lessen informatica of ICT, dan vragen wij een kleine bijdrage. Meer info hierover vindt u hier.

R

Leerrijke oefeningen, opdrachten en zelftoetsen

Elk onderdeel is voorzien van oefeningen en opdrachten. Deze kunnen klassikaal of individueel gebruikt worden. Aan de hand van de zelftoetsen kunnen de leerlingen de geziene leerstof grondig inoefenen.

R

Duidelijke video's

Wij streven er naar al onze lessen te voorzien van video’s. Zo kunnen de leerlingen zelfstandig werken en kan u optreden als begeleider. Als voorbeeld kan u een kijkje nemen in het onderdeel fotobewerking! Alles wat met video’s te maken heeft, wordt trouwens weergegeven in het oranje.

R

Steeds up-to-date, geen achterhaalde leerstof!

De online computercursus wordt voortdurend geüpdatet en heeft daardoor als grote voordeel dat de inhoud steeds is afgestemd op de technologie van morgen. Gedaan met leerstof die volledig achterhaald is! Ook de leerlingen zijn zeer tevreden vermits ze geen handboek meer moeten meenemen.

R

Lesvoorbereidingen zoals wij ze geven

Aan de hand van de lesvoorbereidingen kan u zich perfect voorbereiden op uw lessen.

R

Oplossingen en toetsen

De oplossingen van de oefeningen en de toetsen die gebaseerd zijn op de leerstof van deze online cursus informatica staan uiteraard niet zomaar online. Wij kunnen u deze wel bezorgen. Gelieve je hiervoor aan te melden.

R

Interactieve cursus informatica

Om er voor te zorgen dat je zelf steeds bij blijft, hebben wij drie interactieve kanalen opengesteld:

  • Leerkracht informatica?: Wij voegen voortdurend nieuwe oefeningen, theorie, opdrachten en binnenkort zelfs video’s toe aan deze cursus. Blijf op de hoogte door je hier even aan te melden voor de nieuwsbrief of door onze Facebook-pagina te liken.
  • Vragenbox: Iedereen kan een vraag stellen aan de beheerders van deze website. Elke vraag betreffende informatica/ICT is meer dan welkom. Indien het antwoord nog niet aanwezig is op de website, proberen wij deze zo snel mogelijk te verwerken in de cursus.